Actuele ontwikkelingen

Basisschool De Langewieke is t/m 6 april gesloten. Leerkrachten hebben voor hun eigen klassen leerstof samengesteld en deze worden vanaf 18-03-2020 naar de leerlingen gestuurd. Hierin is gekozen voor herhaling van de leerstof middels (methode)verwerkingingen, digitale oefeningen en extra ideeën per vakgebied voor ouders. Als school hebben we de volgende communicatieafspraken gemaakt:

  • Klasbord: Algemene informatie die voor alle klassen geldt en korte berichten voor de eigen groep.
  • Mail: Weekplanningen en vragen over de lesstof aan de leerkracht. We willen jullie vragen zoveel mogelijk per mail te communiceren. Leerkrachten houden de mail goed in de gaten. Laat ‘allen beantwoorden’ zoveel mogelijk achterwege, zodat er geen ‘kettingreacties’ ontstaan.
  • Google Classroom (groep 5 t/m 8): Dit is een online omgeving waar de leerkracht opdrachten en werkbladen klaar kan zetten. Het is per klas verschillend of de leerkracht hier gebruik van maakt. Via klasbord en mail wordt er per groep aangegeven of er iets klaar staat in Google Classroom en hoe kinderen en ouders daar in kunnen loggen.
  • Telefonische bereikbaarheid: van 9.00 -12.00 uur is er iedere dag iemand op school om de telefoon te beantwoorden. Voor dringende zaken leggen we een terugbelverzoek bij de leerkracht neer.
  • Algemene vragen en vragen aan de directie kunnen gesteld worden via info@delangewieke.nl en natuurlijk ook telefonisch dagelijks tussen 9.00-12.00 uur.